.

Grimm Kardeşlerin Masalları

0 yorum

Jacob Grimm ve Wilhelm Grimm dünyada ün salmış lakaplarıyla Grimm Kardeşler, bildiğiniz birçok masalın yaratıcısıdır. Google 20 Aralık 2012 Perşembe günü yayınladığı doodle ile Grimm Kardeşlerin Masallarını kullanıcılarına hoş bir animasyon ile tanıttı.

Grimm Kardeşlerin büyük olanı Jacob Grimm 1785 yılında dünyaya gelmiş, kardeşi Wilhelm Grimm ise 1 sene sonra doğmuştur. Memur ailenin iki çocuğudur. Grim Kardeşlerin sonrasında üç erkek ve bir kız kardeşleri daha olmuştur. Bunlardan biri de 1790-1863 yılları arasında yaşayan ressam ve grafikçi Ludwig Emil Grimm'dir. Ölüm tarihleri de doğum tarihleri gibi birbirine yakındır. Büyük kardeş Jacob 1863, Wilhelm ise 1859 yılında hayata gözlerini kapamıştır.

Grimm Kardeşler çeşitli dilleri incelemişler ve daha sonra köyleri, kasabaları ve şehirleri dolaşarak sohbetlerinde yüzyıllardan beri anlatılan eski Alman şiirlerini, efsanelerini ve masallarını derleyip, edebi bir üslupla yeniden yazıp 1812'den sonra Çocuk ve Yuva Masalları (Orijinal adıyla: Kinder und Hausmärchen) adı altında yayınlamışlardır. Dünyanın her yerinde tanınan Grimm Kardeşlerin Masalları Almanca'nın tüm inceliklerini taşımaktadır.
Share this article :