.

Köfteli Patlıcan Tarifi Kürdan Kebabı

0 yorum

Hoşuma gitti ve bende sizlerle paylaşmaya karar verdim


 Malzemeler
  • 4 adet uzun boylu patlıcan
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 4 dilim ekmek içi
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • sıvı yağ
  • 2 adet dolmabiber
  • 2 adet domates
  • tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Kürdan
Sıra Geldi Hazırlanışına
Patlıcanlarımızı eşit boyutlarda uzun uzun kesiyoruz daha sonra güzelce yıkıyarak tavada kızartıyoruz patlıcanlarla şimdilik işimiz bu kadar.
Sıra geldi köftesinin yapılışına sarımsağı,soğanı rendeleyin,maydanozu ince ince kesin,ufalanmış ekmek,kıyma,yumurta ve baharatları ekleyerek köftenizi yoğurun
Kızarttığımız patlıcandan kalan dolma biberlerini 4-5 parça halinde uzunlamasına kesip kızartın daha sonra köftelerinizi kızartın
İki adet patlıcanı  artı şeklinde (+) koyun  ortasına köfteyi yerleştirin sonra bohça gibi patlıcanların uçlarını bir araya getirin üzerine domates ve biber i koyun daha sonra açılmaması için tam ortadan kürdan ı geçirin
Fırın tepsimize yerleştirdikten sonra ayrı bir kapta salçayı sıcak suda ezin ve patlıcanların üzerine dökün fırında domateslerin üzeri kızarana kadar bekletin ayrıca ağır ve yağlı bir yemek olduğu için yanında hafif yemekler tercih edin
AFİYET OLSUN
Share this article :