.

Can Bonomo İlk Albümüm Üvertür

0 yorum


Can Bonomo albümünü anlattı ‘’ ilk albümümüz ''Meczup''a bir uvertür diyecek olursak, 'Aşktan ve Gariplikte'' İstanbul müziği ve Can Bonomo'nun ilk 'Arya' denemesidir.’’

Son albümü ‘’Aşktan ve Gariplikten’’i geçtiğimiz haftalarda yayınlayan Can Bonomo, Hayat Müzik Platformu’nda konuk yazar oldu.

Albümünü ve şarkılarını anlatan sanatçı son prodüksiyonu için : ‘’ İlk albümümüz ''Meczup'' yapacağımız müziği arama çabamızın bir ürünüydü. Stüdyoda yeni bir tarz olarak türetip adını ''İstanbul Müziği'' koyduğumuz müzik birçok insan tarafından kısa bir sürede kabul gördü.

Artık müziğimizi bulma değil, müziğimizi yaratma çabası içerisinde olduğumuz yolun ikinci adımındayız. Bu albümde duyacağınız müzik tıpkı bizler gibi, biraz daha olgun ve biraz daha büyümüş bir söyleme sahip.

Müzik, yoğun bir sessizliğin ardından konuşulmayan şeyleri ifade etmenin en güzel yoludur. İkinci albümde yazdığım sözler ve oluşturmaya çalıştığım müzik de benim 'sessizliğimin' bir kırılma noktası oldu.

Bu minvalde ilk albümümüz ''Meczup''a bir uvertür diyecek olursak, ''Aşktan ve Gariplikten'' İstanbul müziği ve Can Bonomo'nun ilk ''Arya'' denemesidir. İstanbul'un gelmiş geçmiş bütün seslerini günümüz müziğiyle buluşturarak eklektik denebilecek bir doku yaratmaya çalıştık.

Aslen yolun başından beri yapmaya çalıştığımız şeyi geliştirmeye devam ettiğimizi söyleyebilirim. Kendimi bildim bileli hep yazmak ve hep müzik yapmak istedim. Şimdilik bu iki nosyonu en güzel harmanladığım işin bu albüm olduğuna inanıyorum.’’ Şeklinde ifadelerde bulundu. 
Share this article :