.

Yonca Evcimik Kürk Giyenlere Ver Yansın

0 yorum


Yonca Evcimik, "Kürk giyenlerin vicdan ve merhamet sorunu vardır. O hayvanlarla empati kursunlar. Cani olmayalım" dedi.

Hayvan haklarıyla ilgili çalışmalarıyla bilinen Yonca Evcimik kürk giyenleri şu sözleriyle eleştirdi: "O hayvanların derilerinin nasıl soyulduğunu düşünsün. Böyle düşünürlerse bir daha kürk giyeceklerini sanmıyorum. Giyerlerse de vicdan ve merhamet sorunları vardır.

Kürk giymekten bu kadar zevk alıyorsa aynısının imitasyonu var. İlla canlı hayvanın kürkü mü gerek. Dünya üzerindeki en fena canlılar bence insanlar. Biz bu hayvanların kürklerini alacak kadar caniyiz.

YASALARLA KORUMALIYIZ

Hayvan haklarını korumak için sık sık meclise giden ünlü sanatçı, "Yıllardır kürk fuarlarının önünde eylemler yapılıyor. Bizde elimizden geldiğince sosyal medyayı ve basını kullanarak hayvanlara eziyete karşı olduğumuzu açıklıyoruz. Bu konuda ciddi yasalara ihtiyacımız var. Gerçek çözüm Ankara'da siyasilerin elinde. Bu yüzden sık sık Ankara'ya gidiyorum" dedi.

Vejeteryan olacağım

Eskiden çok et tüketen biri olduğunu söyleyen Yonca Evcimik artık değiştiğini söyledi. Evcimik, "Vejetaryen olma yolunda ilerliyorum. İnsanların sadece acıktığı zaman karınlarını doyurması için et yemesi gerek. Artık bilincim arttı daha çok sebze yiyorum" dedi.
Share this article :